Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com


Duivelsdriehoek

Binnen projecten bestaat er altijd een spanningsveld tussen omvang, geld, tijd en kwaliteit. De hoeveelheid beschikbare middelen (geld) bepaalt wat kan worden opgeleverd (omvang) en de snelheid waarmee dit kan gebeuren (tijd). Het maakt niet uit welk aspect je verandert: de andere aspecten moeten mee-veranderen, tenzij je bereid bent concessies te doen aan de kwaliteit.

Goedkoper, beter en sneller gaan namelijk hand in hand. Daar waar sneller moet worden opgeleverd (tijd), zijn extra middelen nodig (geld) of moeten er concessies worden gedaan aan de omvang. Er wordt dan bijvoorbeeld minder tijd besteed aan documentatie of andere ‘opleveringen’ om tijd te besparen om toch binnen budget te blijven.

Wordt er toch voor gekozen om één van de aspecten te veranderen en de andere niet, dan heeft dit volgens de Duivelsdriehoek altijd impact op de kwaliteit: er wordt dan bijvoorbeeld met dezelfde investering hetzelfde opgeleverd en binnen dezelfde deadline, maar er is minder aandacht voor details, testen, kennisoverdracht en ander activiteiten die de kwaliteit garanderen.

 Projectmanagementsite

Projectmanagementsite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Samen zorgen we voor betere projecten, door het ter beschikking stellen van methoden, modellen en gereedschappen. Of het nu gaat om een bondige uitleg van methoden, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: projectmanagementsite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over projectmanagement.

Wie zijn we?

Projectmanagementsite wordt bijgebouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor projectmanagement. Allemaal hebben we hands-on ervaring met het inrichten en uitvoeren van projecten en meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen projectmanagementsite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met projectmanagement bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het zelf managen van projecten. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of projectmanager? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.